Сајам привреде колубарског округа

Сајам „СПРЕГ“ који се одржава у Ваљеву од 2004. године – носи епитет највећег регионалног привредног сајма у Србији. Да то оправда и ове 2019. године свој допринос дало је преко 200 излагача и око 20.000 посетилаца.

Овогодишњи „СПРЕГ“ оправдао је очекивања и надмашио све претходне године, а највећу пажњу посетилаца и ове године изазивала је хала бр. 2 , са симболичним називом „ДОМАЋА ПРИЧА“.

Домаћини хале „ДОМАЋА ПРИЧА“ и ове године (седми пут заредом) били су „Домаћи Трговачки Ланац“ и компанија „Еуропром“, као један од оснивача и чланица поменутог ланца.

Идеја поменуте хале је да се на истом месту нађу домаћи трговци (чланице „Домаћег Трговачког Ланца“) и домаћи произвођачи (национални, регионални и локални).

Када је реч о националним домаћим произвођачима ове године у хали „Домаћа прича“ посетиоцима су се представили између осталих и : „Пионир“, „Залтиборац“, „Јафа“, „Бамби“, „Књаз Милош“, „Имплек“, „Неопланта“, „Пепси“. . .

Посебан акценат и ове године био је на промовисању произвођача и производа који се налазе у оквиру регионалне робне марке „Еуропром“-а под називом „ДОМАЋЕ“.

Поред великог броја промоција, дегустација, поклона и других активности које је за посетиоце припремило око 40 излагача хале „ДОМАЋА ПРИЧА“ – на штанду „Домаћег Трговачког Ланца“ и „Еуропром“-а организован је и велики број радионица и дружења намењених младима и деци: предшколцима, основцима, средњошколцима и студентима, а који су као тему имали ПРЕПОЗНАВАЊЕ и НЕГОВАЊЕ КВАЛИТЕТНИХ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА.

Такође, желећи да представе „богатство различитости“ које симболично обележава чланице „Домаћег Трговачког Ланца“ распрострањене широм Србије – домаћини хале „ДОМАЋА ПРИЧА“ угостили су и КУД „Абрашевић“ из Ваљева, а сви посетиоци хале имали су прилику да уживају у играма из различитих крајева Србије.

Да је сајам „СПРЕГ“ промоција и самог Ваљева, а не само привреде – говоре и бројни позитивни утисци које након обиласка сајма и ваљевског Музеја и Муселиновог конака носи из нашег града више од 150 истакнутих привредника из целе Србије, а који су били гости хале „ДОМАЋА ПРИЧА“.

Сајам „СПРЕГ 2019“ свечано је отворен 28. марта 2019. године, а отворио га је један од најуспешнијих српских привредника, власник компаније „ПИОНИР“, а уједно и потпредседник ПКС – господин Мирољуб Алексић.

Сајам је трајао 3 дана, и забележио рекордну посету – преко 20.000 посетилаца.

Из хале „ДОМАЋА ПРИЧА“ и са овогодишњег СПРЕГ-а послата је јасна порука:

„ПРОИЗВЕДЕНО У СРБИЈИ – КУПУЈМО ДОМАЋЕ!“

Изборник