И ВИШЕ ОД ТРГОВИНЕ

ПОКЛОН ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ

Узимајући у обзир чињеницу да се “Еуропром” труди да не само слуша – већ и да заиста чује своје потрошаче, да излази у сусрет њиховим потребама и испуњава њихово поверење већ три деценије – и не чуди што га све више њих доживљава као “више од трговине”, називајући “Еуропром” брендом Ваљева.

Као један од начина да се захвали грађанима Ваљева на поверењу које свакодневно указују – “Еуропром” већ неколико година заредом негује једну лепу праксу. У време новогодишњих и божићних празника ово предузеће поклања позоришне представе, најпре својим најмлађим суграђанима, а затим, средином јануара, и одраслој публици, и тако учествује у неговању и промовисању културног живота Ваљева.

Бранко Антонић, глумац Градског позоришта “Абрашевић”, поводом јубилеја “Еуропром”-а и прославе 25 година постојања и рада овог предузећа је рекао:

„Када је Градско позориште “Абрашевић” пре четири године, у жељи да успостави сарадњу са “Еуропром”-ом упутило једно невелико писмо о намерама, у њему сам, између осталога написао и ово : “ Сигуран сам да ви, као и ми у „Абрашевићу“, сматрате да су позоришна уметност и квалитетне представе битан део свеукупног едуковања и духовног васпитања како младих, тако и осталих наших суградјана, посебно у времену најезде сумњивих вредности и поплаве шунда и кича.”

На моју срећу, и на срећу овдашњег театра, “Еуропром” је заиста био свестан те потребе и важне улоге коју култура треба да заузима у овоме граду, па смо убрзо стекли у тој успешној компанији сталног партнера у једној лепој уметничкој мисији. “Еуропром” је тог јануара поклонио грађанима Ваљева представу Душана Ковачевића “Живот у тесним ципелама” у продукцији Градског позоришта, а затим су се низали комади “Кафаница, судница, лудница”, Бране Црнчевића, па онда Домановићева “Страдија”, као и “Мандрагола” Никола Макијавелија. Имам потребу рећи и то, да су све набројане представе врло брижљиво организоване од стране тима људи из “Еуропром”-а и да се ова фирма трудила да се о, сада већ традиционалном јануарском позоришном збивању, зна и чује и да се заједничком културном подухвату пружи адекватан значај. Стога не чуди увек испуњена позоришна дворана, задовољни гледаоци, салве аплауза и наравно задовољни актери представа. А ту је и тај снажан и дуготрајан осећај, да смо заједнички нешто велико и лепо учинили …

Захваљујући доброј вољи, помоћи и разумевању пријатеља културе и уметности до сада је урађено много тога памћења вредног у Ваљеву. Мислим, да је “Еуропром” прави пример ове констатације. Уз наду, да ће тако бити и у будућности, од срца се радујем Вашем јубилеју !“

Поклон представа „Еуропром“-а средином јануара 2020. године разликовала се од свих претходних. Извођењу Градског позоришта „Абрашевић“ претходило је изненађење публици: представљање и кратак наступ два изузетна учесника кампање „30 за ПОНОС“ – Марије Обрадовић и Влајка Јовановића (обоје ученици Музичке школе Живорад Грбић и добитници многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима).

Овације пуне сале Центра за културу Ваљево намењене талентованим, вредним и успешним суграђанима, као и сјајно извођење Градског позоришта „Абрашевић“ у наставку вечери употпуниле су наведени културни догађај, а „Еуропром“ ће сасвим сигурно са овом лепом традицијом наставити и у годинама које следе.

НАША ТРГОВИНА ЗА НАШУ ДЕЦУ

Већ три године уназад компанија „Еуропром“ реализује пројекат под називом „Наша трговина за нашу децу“. У сарадњи са средњим школама у Ваљеву (Економска и Пољопривредна средња школа) компанија „Еуропром“ реализује стручну праксу за ученике смера трговац и месар. Током целе школске године младим људима омогућено је да у нашим малопродајним објектима буду у контакту са потрошачима, учествују у раду малопродајног објекта, едукују се уз надзоре запослених у компаниији и да тако целокупан процес праксе обаве на прави начин – који ће им значити у будућности када је у питању њихов посао и професија.

Битно је напоменути да поред тога што ученици добијају оцене из дела обављања практичне наставе у оквиру школског програма и критеријума – посебне оцене (на основу интерних критеријума) добијају и од стране ментора у малопродајном објекту – пословође објекта. На крају школске године , у месецу мају – ученици са најбољим оценама и коментарима ментора буду похваљени и награђени од стране „Еуропром“-а, а када је реч о најбољим ученицима завршних година – они одмах добију прилику да почну своје радно ангажовање у „љубичастој“ компанији.

Са поносом можемо рећи да овим путем близу 100 ученика у оквиру једне школске године своју практичну наставу обави у компанији „Еуропром“.

Директор Економске школе, Драган Тимотић, истиче да је „Еуропром“ у делу обављања практичне наставе велики ослонац школе: „Овде су људи који знају како треба радити. Ми смо и пионири дуалног образовања у Србији и ту мислим пре свега како ми схватамо то дуално образовање. По нама се то мора завршити понудом за запослење и то се овде управо дешава. Ја морам да кажем да је Еуропром нашим ученицима излазио у сусрет на разне начине између осталог рецимо пример, ученик који живи у Прирчевићу иде на праксу у објекат у Причевићу и слично. И о томе се водило рачуна. Наших ученика има у свим објектима. Захвални смо Еуропрому на оваквим могућностима, деца остају у својим срединама добијају праксу , а на крају и запослење“.

Од јула 2019. године у оквиру пројекта „Наша трговина за нашу децу“ налазе се и студенти Високе Пословне школе струковних студија из Ваљева (ВИПОС). Они обављају посебан програм обуке, тзв „плаћену праксу“. Потписују Уговор о раду, и остварују сва права и обавезе из радног односа, а најбољи међу њима добијају прилику да остану у „Еуропром“-у.

Сви вредни и одговорни млади људи су добро дошли да буду део велике „љубичасте“ породице!

30 ЗА ПОНОС

Поводом 30 година пословања, “Еуропром” је креирао јубиларну кампању “30 за понос” у оквиру које ће кроз бројне активности ближе упознати јавност са 30 успешних младих људи из Ваљева и других општина где су присутни „љубичасти” малопродајни објекти.

30 младих људи из нашег краја због својих успеха заслужило је да се о њима прича и пише из дана у дан. Сваки од тих дана је тренутак у ком неко од ових инспиративних младих људи оствари неки нови успех за себе, своје место, свој град… Поносни смо што ове младе људе можемо пронаћи у скоро свим сферама: образовање, спорт, музика, уметност…

Хвала им што нас представљају у најбољем светлу и што са огромном амбицијом и ентузијазмом иду ка новим успесима!

Изборник